Priručnik “Osjećaji od JA” 

Autorica: Sanja Barić

Nakladnik: Centar za autizam Rijeka, 2021

Priručnik “Osjećaji od JA” pripremljen je kao pomoć roditeljima, članovima obitelji, učiteljima, pomoćnicima, prijateljima i svima koji poučavaju, pomažu ili se druže s osobama s poremećajem iz spektra autizma (PSA) kako bi ih znali poučiti znanjima o emocijama (vrstama emocija, nazivima, vanjskom izgledu), načinima prepoznavanja svojih i tuđih emocionalnih stanja, njihovom iskazivanju (verbalnom ili neverbalnom) i odabiru oblika ponašanja u skladu s njima, odnosno upravljanju svojim emocijama i ponašanjem.

 Video “Komunikacijom do sljedećeg zalogaja”

Autorica: Renata Rade

Projekt „Komunikacijom do sljedećeg zalogaja“ osmišljen je s ciljem osnaživanja roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma. Projekt pruža model hranjenja djece koji potiče komunikaciju tijekom hranjenja, a rezultira zrelijim ovladavanjem potrebnih vještina. Cijeli se postupak bazira na Marte Meo metodologiji, a bit će predstavljen u obliku edukativnih video-priloga koji će biti usmjereni na najčešće oblike nedovoljne uključenosti djeteta u proces hranjenja.

Ovaj edukativni video prilog je prikaz postupka pružanja komunikacijske podrške djetetu koje još nije ovladalo vještinom korištenja žlice.

Više edukativnih video materijala pronađite na YouTube kanalu Zaklade ICF

Prirucnik_”Jeste_li_zabrinuti_za_svoje_dijete”

Naslovna stranica Priručnika za podršku obiteljima djece s teškoćama u razvoju i stručnjacima koji brinu o njima

Izdavač: HURID, 2020.

Priručnik je namijenjen obiteljima djece s teškoćama u razvoju i stručnjacima koji brinu o njima.

 

 

 

 

Udruga za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići – Karlovac

Udruga Zvončići pripremila je brošure koncipirane kao podsjetnici roditeljima na najbitnije informacije s njihovih radionica.

1. brošura: Igra i važnost igre

2. brošura: Traumatski događaji

3. brošura: Empatičko reflektiranje