Edukacija roditelja – Projekt RODITELJSTVO PLUS

U okviru projekta „Roditeljstvo plus“ koji je financijski podržan od strane ICF zaklade Zagreb, održat će se 4 radionice namijenjene roditeljima djece s poremećajem iz spektra autizma.

Roditeljstvo kao jedna od najvažnijih uloga u životu odrasle osobe dobiva dodatnu zahtjevnost kada ste roditelj djeteta s teškoćama.

Spoznaja da vaše dijete treba dodatnu pomoć znači nove izazove i dodatne napore te nedovoljno informacija o tome s čime se nosite stvara osjećaj frustracije i nekompetencije kao roditelja. Roditelji djece s teškoćama češće trebaju savjet i podršku stručnjaka ili roditelja koji su već prošli slične situacije jer se osim roditeljstva nose i s djetetovom teškoćom.

Upravo iz te potrebe održat će se ciklus od 4 radionice kroz koje će se  roditeljima dati određena znanja i vještine kako bi se lakše nosili sa stalnim naporima i prevladavali očekivane i neočekivane teškoće. Nastojat će vam se pružiti podrška kako bi se osjećali manje osamljeno te pružiti važne i korisne informacije o pomoći koja je prilagođena vama i vašem djetetu.

 

 

 

 

 

 

 

Poziv za sudjelovanje na 2. radionici

Na 2. radionici nastavljamo govoriti o postavljanju granica, zašto je to izrazito važno u dječjem razvoju te kako se kroz taj proces razvija samoregulacija kod djece.

Radionicu će voditi Maja Bonačić, mag.psych., stručnjakinja koja ima višegodišnje iskustvo u dijagnostičkom i terapijskom radu s djecom iz spektra autizma i njihovim roditeljima.

S veseljem vas očekujemo na ovoj radionici jer je to odlična prilika da čujete praktične i primjenjive informacije koje će vam poslužiti kao podrška u odnosu i radu s vašom djecom.

Radionica će se održati 07.10.2020. u trajanju od 17,00 do 19,30 sati u prostorima Udruge za autizam „Pogled“ Nedelišće, Uska 1.

Radionica je besplatna.

Vaše prijave za radionicu ljubazno molimo poslati najkasnije do 05.10.2020. putem Facebooka, mailom udrugapogled@gmail.com ili na mob.: 091 11 11 871 (Jasenka).

Veselimo se novim druženjima!

Dodatne informacije: http://udrugapogled.hr/