PROJEKT „ODRASTIMO ZAJEDNO” DJEČJEG VRTIĆA RIJEKA

U tijeku su prijave za provođenje aktivnosti projekta „Odrastimo zajedno” Dječjeg vrtića Rijeka, čiji je cilj pružanje podrške obiteljima djece predškolske dobi s poremećajima iz spektra autizma.

Obitelji djece s poremećajima iz spektra autizma svakodnevno se susreću s mnogobrojnim preprekama i izazovima. Dodatnu otežavajuću okolnost stvara činjenica da trenutno u Hrvatskoj ne postoji sustavna mreža usluga rane intervencije i potrebnih terapijskih postupaka te su roditelji primorani plaćati potrebnu podršku od strane stručnjaka u privatnim ustanovama i centrima.

 

 

 

 

Roditelji najbolje poznaju svoje dijete – njegove interese, ponašanja, što dijete voli, a što ne voli, stoga im oni mogu pružiti najveću podršku u razvoju socijalne interakcije i komunikacije. Upravo zato je projekt Odrastimo zajedno usmjeren na jačanje kapaciteta roditelja djece s poremećajima iz spektra autizma i komunikacijskim poremećajima.

Tijekom projekta pružat će se podrška roditeljima putem radionica i individualnog savjetovanja u cilju razvijanja strategija poticanja socijalne komunikacije, razvoja govora i igre u obiteljskom okruženju.

 

 

Aktivnosti planirane projektom počet će se provoditi od 20. veljače 2021. godine.

Svi roditelji zainteresirani za sudjelovanje u projektu mogu se do 15. veljače 2021. prijaviti na mail: anita.maric@rivrtici.hr