Izjava o zaštiti osobnih podataka

Dobro došli na stranice ZAKLADE ICF (u daljnjem tekstu ZAKLADA). Pristupanjem ili korištenjem ove Internet stranice potvrđujete da se pročitali, razumjeli i da ste suglasni sa obradom osobnih podataka i mogućnostima u vezi korištenja kolačića obuhvaćenih ovom Izjavom o zaštiti osobnih podataka i korištenju kolačića.

ZAKLADI je važno zaštititi sigurnost i privatnost vaših osobnih podataka, stoga poslujemo u skladu s mjerodavnim zakonima o zaštiti prava na zaštitu privatnosti podataka i sigurnosti podataka. Nadamo se da će vam dolje opisana politika pomoći da razumijete koje podatke ZAKLADA može prikupljati, na koji način ZAKLADA koristi i čuva te podatke te s kime ih smijemo dijeliti.

Ukoliko budete imali kakvih pitanja ili nejasnoća, kontaktirajte nas mailom na adresu zaklada@icf.hr

Osobni podaci

ZAKLADA putem svoje internetske stranice neće prikupljati nikakve osobne podatke o vama (npr. vaše ime i prezime, adresu, telefonski broj, e-mail adresu, broj kreditne kartice), osim u slučajevima kada nam ih vi dobrovoljno odlučite dati (npr. prilikom uplate donacije ili prilikom slanja vašeg upita elektronskom poštom), odnosno date svoj pristanak ili ukoliko nije drugačije propisano mjerodavnim zakonima i propisima za zaštitu vaših osobnih podataka.

Svrha korištenja podataka

Kada nam date svoje osobne podatke, koristimo ih da bismo odgovorili na vaš upit, omogućili vam pristup određenim informacijama ili za provođenje vaše transakcije za uplatu donacije ili prijave na natječaj. Sudjelovanjem na našim događajima dozvoljavate snimanje, fotografiranje i objavljivanje vaše slike, imena i prezimena ili glasa na Internet stranici i ostalim medijima na neograničeni vremenski period bez naknade u svrhu promocije rada i ciljeva ZAKLADE. Ne prodajemo niti na bilo koji drugi način ne plasiramo vaše osobne podatke trećim stranama.

Ograničenje svrhe

ZAKLADA će prikupljati, koristiti ili odavati osobne podatke koje ste dostavili preko interneta isključivo u svrhe koje su navedene, osim u slučaju ako je odavanje:

 • korištenje osobnih podataka u neku dodatnu svrhu koja je izravno vezana uz prvotnu svrhu u koju su osobni podaci skupljani
 • neophodno za pripremu, pregovaranje i izvršavanje ugovora s vama, određeno zakonom ili od strane mjerodavnih državnih ili sudbenih vlasti,
 • neophodno da bi se potkrijepio ili očuvao pravni zahtjev ili nužna obrana,
 • neophodno da bi se spriječila prijevara ili druga nezakonita djela, kao što su namjerni napadi na sustave informacijske tehnologije u vlasništvu ZAKLADE.

Komunikacijski podaci ili podaci o upotrebi

Kroz vaše korištenje telekomunikacijskih usluga za pristupanje našoj internetskoj stranici, vaši komunikacijski podaci (npr. adresa internetskog protokola – IP adresa) ili podaci o upotrebi (npr. podaci o početku, završetku i opsegu svakog pristupa te informacije o telekomunikacijskim uslugama kojima ste pristupili) proizvode se tehnički i mogli bi se eventualno vezivati uz osobne podatke. Ukoliko postoji neophodna potreba, vaši komunikacijski podaci ili podaci o korištenju bit će prikupljeni, obrađeni i korišteni u skladu s mjerodavnim pravnim okvirom za zaštitu podataka o privatnosti.

Automatski prikupljeni podaci koji nisu osobni

Kada pristupate našoj internetskoj stranici, možemo automatski prikupiti podatke koji nisu osobni (npr. vrsta internetskog preglednika i operativnog sustava koji koristite, ime domene internetske stranice s koje ste došli, broj posjeta, prosječno vrijeme provedeno na stranici, gledane stranice). Možemo koristiti te podatke da bismo pratili atraktivnost naših internetskih stranica te kako bismo poboljšali njihove rezultate ili sadržaj.

Kolačići (cookies)

Na internet stranici www.zaklada.icf.hr koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice. Ujedno analiziramo podatke o korištenju pojedinih dijelova portala i prometu na stranicama. Kolačići su tekstovne datoteke koje se pohranjuju na računalu posjetitelja internetske stranice. Oni omogućavaju prepoznavanje korisnika pri ponovnom posjetu stranici. To nam omogućava provođenje gore opisane analize korištenja. Kolačići se inače mogu, putem odgovarajućih postavki na browseru, i odbiti ili izbrisati, ali to međutim može dovesti do nemogućnosti korištenja u potpunosti nekih funkcija Internet stranice zakladaicf.hr. Navedeni softver prikuplja i pohranjuje i neke tehničke podatke, uključujući IP adresu korisnika. Ni u kom slučaju ne dolazi do identifikacije osoba koje stoje iza podataka koji se koriste za poboljšanje funkcionalnosti, niti do prikupljanja osobnih podataka. Korištenjem naše internetske stranice dajete svoju suglasnost za gore opisani način provođenja analize korištenja ove internetske stranice.

Djeca

ZAKLADA neće svjesno prikupljati osobne podatke od djece bez inzistiranja na ranijem pristanku roditelja ako to zahtjeva mjerodavni zakon. Koristit ćemo ili odati osobne podatke o djetetu samo do mjere dozvoljene zakonom da bismo zatražili pristanak roditelja u skladu s lokalnim zakonima i propisima ili da bismo zaštitili dijete. Definicija “djeteta” ili “djece” utvrđena je mjerodavnim zakonima te nacionalnim i regionalnim kulturnim običajima.

Sigurnost

Da bismo zaštitili vaše osobne podatke od slučajnog ili nezakonitog uništavanja, gubitka ili mijenjanja te od neovlaštenog odavanja ili pristupa, ZAKLADA koristi tehničke i organizacijske mjere sigurnosti.

Linkovi na druge stranice

Internetska stranica ZAKLADE sadrži linkove na druge stranice. ZAKLADA nije odgovorana za odnos prema privatnosti ili sadržaj drugih internetskih stranica.

Pitanja i komentari

U svakom trenutku imate pravo zatražiti pristup Vašim osobnim podacima i ostvariti pravo na ispravak netočnih ili nepotpunih podataka, kao i pravo brisanja ili ograničenja obrade, uz izuzetke predviđene važećim propisima o zaštiti osobnih podataka.

Vaša prava možete ostvariti slanjem e-maila na adresu službenika za zaštitu osobnih podataka zaklada@icf.hr ili pisanog zahtjeva preporučenom poštom na adresu: Zaklada ICF, Bogovićeva 4, Zagreb, n/r Osobi zaduženoj za komunikaciju vezano za zaštitu osobnih podataka.

Usporedno s razvojem interneta, razvijat će se i naša politika zaštite privatnosti podataka. Na ovu ćemo stranicu postaviti promjene naše politike zaštite privatnosti podataka. Molimo vas da redovno provjeravate ovu stranicu kako biste bili informirani.

Prijava na Natječaj

U slučaju da prijavu na Natječaj podnosi fizička osoba, Zaklada obrađuje osobne podatke prijavitelja i to:

 1. Identifikacijske podatke: ime i prezime, OIB,
 2. Kontakt podatke: adresa prebivališta, broj telefona, e-adresa
 3. Ostale podatke: podaci o školovanju i dosadašnjem iskustvu vidljivi iz dostavljenog životopisa.

Zaklada predmetne osobne podatke obrađuje u sljedeće svrhe:

 1. U svrhu provedbe Natječaja u okviru kojeg postupka će Zaklada pregledati sve pristigle prijave i javno objaviti rezultate Natječaja pri čemu će javno biti objavljen i podatak o
  prijavitelju čije je projekt odabran na Natječaju i to na web stranici Zaklade. U navedenom slučaju javno će biti objavljeni sljedeći podaci odabranog prijavitelja: ime, prezime i naslov projekta. U navedenom slučaju osnova za obradu osobnih podataka je legitimni interes Zaklade.
 2. U svrhu sklapanja i izvršenja ugovora kojeg će Zaklada sklopiti s odabranim prijaviteljem na Natječaj.
 3. U svrhu ispunjenja prava ispitanika.

Zaklada će osobne podatke prijavitelja koji su sudjelovali na Natječaju, a čiji projekt nije odabran, obrisati u najkraćem mogućem roku nakon provedbe Natječaja.

Osobne podatke prijavitelja čiji je projekt odabran na Natječaju i s kojim je sklopljen ugovor o financiranju/sufinanciranju istog, Zaklada čuva za svo vrijeme važenja ugovora te do isteka zastranih rokova (5 godina nakon prestanka ugovora). Po isteku zastarnog roka, Zaklada će predmetne osobne podatke obrisati u najkraćem mogućem roku.

Podaci odabranog prijavitelja objavljeni na web stranici Zaklade biti će obrisani nakon sklapanja ugovora.

Informacije o prikupljanju i obradi osobnih podataka od strane Zaklade, o pravima ispitanika i načinu na koji ista mogu ostvariti, dostupne su i u Izjavi o zaštiti osobnih podataka dostupnoj na web stranici Zaklade.

Autorsko pravo

Sadržaji na ovoj internetskoj stranici ne smiju se koristiti u komercijalne svrhe, kopirati, distribuirati, prenositi, objavljivati, prikazivati, preinačavati, povezivati ili na bilo koji drugi način mijenjati bez izričitog pristanka Zaklade ili pak koristiti na bilo koji način na koji bi bilo Zakladi bilo trećim osobama mogla biti uzrokovana šteta. Posjećivanjem i/ili korištenjem ove stranice ne stječete, niti izričito niti prešutno, nikakvu licenciju ili drugo pravo korištenja žiga, patenta, dizajna, autorskog prava ili drugog prava intelektualnog vlasništva koje pripada Zakladi ili trećim osobama. Sukladno navedenom, prihvaćate i shvaćate da su svi podaci, sadržaj, grafika, tekst, zaštitni znaci, žigovi, logotipi i svi ostali materijali sadržani na ovoj internetskoj stranici zaštićeni propisima prava intelektualnog vlasništva ili autorskim pravom.